Menu Sluit menu
Over
VI.BE (vroeger Poppunt), Clubcircuit vzw, Ancienne Belgique, Formaat en De Brusselse Jeugdhuizen, Cactus Muziekcentrum, Het Depot, Muziekodroom, muziekclub N9, Trix, De Casino, Democrazy, De Zwerver, Het Entrepot, Nosta, Wilde Westen en 4AD slaan de handen in elkaar en presenteren de 1e editie van Sound Track, een gloednieuw podium- en kansenparcours voor artiesten met talent en ambitie.

Sound track, méér dan een muziekconcours

Sound track
fases
Mei
& Jun
2019

We zoeken de sound van morgen

Via VI.BE platform kunnen artiesten zich inschrijven voor Sound Track. Alle genres en stijlen zijn welkom, van hiphop, metal, electronica, rock, lo-fi, hardcore en singer-song, tot jazz, folk, punk of global sounds. Alleen of in groep, instrumentaal of in eender welke taal, zolang het maar live is. De demojury bestaat o.a. uit deze 10 toppers (bekijk hieronder hun oproepvideo’s):

Path Created with Sketch.
Aug
2019

Sound Track: dit zijn de geselecteerden!

Méér dan 1.000 artiesten schreven zich via VI.BE platform in voor Sound Track. Bloed, hittegolfzweet en tranen heeft het de demojury gekost. Slapeloze nachten. De gemaakte keuzes waren ontzettend moeilijk, maar de deskundige mening van de jury is een feit. Maar liefst 136 artiesten verdienen een felbegeerde stek op de selectiepodia van Sound Track.

Naar alle artiesten
Path Created with Sketch.
Sep
& Okt
2019

Selectierondes in toonaangevende muziekclubs en jeugdhuizen

Tijdens de laatste twee weekends van september en het eerste weekend van oktober krijgt elke artiest de kans om zich live te bewijzen. De sound van je regio ontdek je in 23 toonaangevende muziekclubs en -jeugdhuizen in Vlaanderen en Brussel. Een uitgelezen kans om de meest beloftevolle bands, singer-songwriters, mc’s, producers en solo-acts van het moment live aan het werk te zien.

Naar alle shows
Path Created with Sketch.
Nov
& dec
2019

Top level coaching en finales in elke regio

46 artiesten stoten door naar een van de zes regionale finales – in Trix (Antwerpen), AB (Brussel), Muziekodroom (Limburg), De Centrale (Oost-Vlaanderen), Het Depot (Vlaams-Brabant) en De Zwerver (West-Vlaanderen). Daarvoor worden ze klaargestoomd met artistieke coaching en een professionele P.A.-repetitie.

Naar de finales
Path Created with Sketch.
Feb
2019

Een jaar lang exposure, speelkansen en begeleiding op maat

De 18 winnaars stappen in een ambitieus kansenparcours in 2020, waarin alles kan: van een jaar persoonlijke begeleiding, residenties in de muziekclubs, over ondersteuning door grafische artiesten en fotografen, opnametijd in professionele studio’s, nationale exposure tot buitenlandse showcases en shows in een gloednieuw podiumcircuit van Vlaamse jeugdhuizen.

Volg alle tracks op de voet
c