Menu Sluit menu

Track

Een kick-ass kansenparcours in 2020.

De livesector, VI.BE (vroeger Poppunt) en een héle reeks supporting partners uit het Vlaamse & Brusselse muzieklandschap bundelen de krachten om de 18 laureaten van Sound Track op het goede spoor te zetten. Het resultaat? Een menukaart aan vaste en ‘on demand’ mogelijkheden, waaruit artiesten onder begeleiding een éénjarige ‘track’ op maat uitstippelen. Hieronder een glimps!

Bizz (Poppunt Session XL Trix) © Lien Wevers

Sound Track BOOTCAMP

Sound Track geeft artiesten de kans om de juiste stap op het juiste moment te zetten, maar daarvoor moeten ze keuzes maken én vooral zelf aan de slag gaan. In februari 2020 brengen we de 18 laureaten en alle professionele Sound Track-supporters (van clubs, concertzalen en jeugdhuizen tot de professionele jury, coaches en partners uit de muzieksector) bij elkaar. Tijdens een kick ass ontmoetings- & planningsbootcamp worden onder begeleiding de ideale groeiparcours uitgezet. 

Live

Sound Track LIVE

Op korte termijn de nodige kilometers rijden & zo live ervaring opdoen? Met Sound Track LIVE maken artiesten kans op een support slot in één of meerdere Sound Track-clubs, shows in het gloédnieuwe jeugdhuizencircuit van Formaat of een plek op de avontuurlijkste festivals van het land. En wie weet sluiten we je groeiparcours wel af met een Sound Track-showcase… 

Residentie in Trix

Sound Track RESIDENTIES

In de luwte de tijd nemen om te schrijven, te repeteren, op te nemen en te groeien? Een permanente uitvalsbasis – dichtbij of ver van huis – waar gebruikt gemaakt kan worden van alles dat een muziekclub daar te bieden heeft? Artiesten met  Sound Track RESIDENTIES hoog op de wishlist maken kans op een residentie in één van de organiserende clubs & concertzalen! 

Coaching (LH 19 in een notendop) © Bjorn Bours

Sound Track COACHING

Begeleiding doorheen je hele Sound Track-groeiparcours krijg je so-wie-so. Maar zoek je ook begeleiding in songwriting of live-set, op korte of lange termijn? Zet dan Sound Track COACHING hoog op je wishlist. Van artistieke feedback op songwriting of arrangement, over professioneel zakelijke advies op maat tot coaching rond de live performance of het vinden van de perfecte backline sound: Sound Track geeft artiesten coaching op maat. En heeft een artiest bovendien de songs om demo’s of zelfs release ready opnames te maken? Dan staan we paraat! 

Abroad

Sound Track ABROAD

Beschik je over sterke songs, een overtuigende live act én heb je de ambitie om die ook in het buitenland te tonen? Dan maak je via Sound Track ABROAD misschien wel kans om deel uit te maken van Excite, het Europese netwerk van showcasefestivals & organisaties dat nieuw talent de eerste speelkansen in het buitenland biedt.

Exposure © Jokko

Sound Track EXPOSURE

Aandacht is essentieel als groeiende artiest. Doorheen het parcours houden VI.BE en de mediapartners van Sound Track artiesten hoog op hun radar, to be continued… 

c