Menu Sluit menu

Reglement

Sound Track is een samenwerkingsverband tussen VI.BE (vroeger Poppunt), Clubcircuit, Ancienne Belgique, Formaat en JHOB, Trix, Het Depot, Nosta, Muziekodroom, muziekclub N9, Democrazy, De Casino, Wilde Westen, Muziekcentrum Cactus, De Zwerver, 4AD en Het Entrepot.

Sound Track is een talentontwikkelingstraject dat bestaat uit speelkansen, coaching op maat en exposure. Concreet gaat het om voorrondes, coaching in je regio, finales, een bootcamp en een uitgebreid natraject op maat.

De organisator kan dit reglement eenzijdig wijzigen in het belang van de wedstrijd. De deelnemers worden van mogelijke wijzigingen steeds op voorhand op de hoogte gebracht.

Sound Track staat open voor deelnemers uit alle muziekgenres. Op voorwaarde dat het om live acts met eigen nummers gaat.

Inschrijvingen gebeuren via een oproep op VI.BE platform. Je dient dus zelf over een profiel op het platform te beschikken of er een aan te maken. De selectie gebeurt op basis van drie nummers waarvan maximaal één cover.

Deelnemers moeten zich inschrijven in de regio waar de meerderheid van de bandleden woont/verblijft. Een deelnemer mag zich maar voor één regio inschrijven.

De inschrijvingen starten op woensdag 8 mei en worden afgesloten op vrijdag 28 juni 2019.

Alle e-mailadressen van de deelnemers zullen worden toegevoegd aan de e-maildatabase van VI.BE, en worden in functie van de praktische organisatie ter beschikking gesteld van de regionale partners van Sound Track, die de organisatie mee mogelijk maken. Het is steeds mogelijk om zich nadien opnieuw uit te schrijven. In geen geval zullen de persoonsgegevens van de deelnemers doorgegeven worden aan andere dan hier vernoemde partijen, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van de deelnemer.

De organisator heeft het recht om de geleverde informatie te gebruiken voor publicitaire doeleinden. Elke deelnemer die geselecteerd wordt voor het concours zal gepresenteerd worden op de website. De beeld‐ of geluidsopnamen die gemaakt worden tijdens de voorrondes en de finales mogen door de organisator gebruikt worden voor promotionele doeleinden.

In de eerste fase worden de demo’s beluisterd door de tien muzikale ambassadeurs. Elke deelnemer kiest bij inschrijving één ambassadeur die feedback geeft op de ingezonden songs. Hiermee geven ze advies aan de rest van de demojury, maar kiezen ze zelf niet wie naar de voorrondes mag. De demojury, samengesteld uit mensen uit de muziekbusiness van jouw regio, kiest uit alle inzendingen 24 artiesten per regio voor de voorrondes in regio Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, en Limburg. Voor regio Brussel kiest de demo-jury 16 artiesten voor de voorrondes.

De geselecteerde deelnemers zullen uiterlijk in augustus persoonlijk op de hoogte gebracht worden. Er wordt niet gecorrespondeerd met de deelnemers over de jury of haar beslissingen. Als de deelnemer doorstroomt na inschrijving, zal hij/zij feedback krijgen van de gekozen ambassadeur. Deze feedback wordt persoonlijk bezorgd.

Elke geselecteerde deelnemer krijgt van de club van hun regio uiterlijk begin september een fiche doorgestuurd met alle concrete praktische en technische gegevens als ook vragen om in te vullen: locatie, timing, PA, stageplan, afspraken m.b.t. de line-up, enz.

De deelnemers die geselecteerd worden voor de voorrondes in

 • Antwerpen spelen live op één van volgende data: 20/9, 21/9, 27/9, 28/9.
 • Oost-Vlaanderen spelen live op één van volgende data: 20/9, 21/9, 27/9, 28/9.
 • West-Vlaanderen spelen live op één van volgende data: 28/9, 4/10, 5/10.
 • Vlaams-Brabant spelen live op één van volgende data: 20/9, 21/9, 27/9, 28/9.
 • Limburg spelen live op één van volgende data: 20/9, 21/9, 27/9, 28/9, 4/10, 5/10.
 • Brussel spelen live op één van volgende data: 27/9, 28/9, 4/10, 5/10.

De locaties van voorrondes worden gecommuniceerd bij afloop van de inschrijvingen.

De deelnemers die doorstromen naar de finales houden zich beschikbaar voor volgende data:

 • De finalisten in regio West-Vlaanderen nemen het tegen elkaar op in De Zwerver op 7 december.
 • De finalisten in regio Oost-Vlaanderen nemen het tegen elkaar op in De Centrale op 8 december.
 • De finalisten in regio Vlaams-Brabant nemen het tegen elkaar op in Het Depot op 7 december.
 • De finalisten in regio Antwerpen nemen het tegen elkaar op in Trix op 7 december.
 • De finalisten in regio Brussel nemen het tegen elkaar op in Ancienne Belgique op 7 december.

De organisatie bepaalt welke deelnemers op welke datum aantreden in de voorrondes. Deze datum staat vast en kan niet gewijzigd worden op vraag van de deelnemer. De volgorde van de optredens (line-up) wordt de avond zelf bepaald door loting.

De deelnemers spelen in de voorrondes en finales telkens een set van minstens drie nummers. Het geheel van de set mag de 20 minuten niet overschrijden.

De deelnemers maken tijdens de wedstrijd gebruik van PA- en lichtapparatuur van steeds dezelfde kwaliteit, ter beschikking gesteld door de organisator. De regionale organisator voorziet een professionele geluids- en lichttechnicus, die alle deelnemers mixt. Het is niet toegestaan om een eigen technieker te laten mixen. De deelnemer(s) en/of haar technieker mogen voor het optreden wel richtlijnen geven.

De deelnemers nemen alle instrumenten zelf mee. In de voorrondes & finale in West-Vlaanderen wordt een basis backline voorzien. Die bestaat uit een bass amp en een drum zonder breakables. De tijdslimiet van de change-over is 20 minuten.

De jury duidt na de voorrondes 6 finalisten aan voor regio Brussel. Voor de andere regio’s worden er 8 finalisten per regio aangeduid. De jury beoordeelt de artistieke kwaliteit en het doorgroeipotentieel van de deelnemers op zich, en houdt geen rekening met de spreiding van de bands over de voorrondes. Het is dus mogelijk dat er meerdere deelnemers uit één voorronde doorstromen, of dat een voorronde geen enkele finalist heeft.

De 8 deelnemers (of 6 in het geval van Brussel) die per regio doorstromen stellen zich beschikbaar voor een intake-gesprek met VI.BE en de organiserende club van hun regio, een (repetitiekot-)coaching en PA-repetitie. De data worden in onderling overleg afgesproken.

Met elke finalist wordt er een overeenkomst afgesloten die alle rechten en plichten van de groep en organisator duidelijk bepaalt/afdekt.

Het aanwezige publiek kan tijdens de finales stemmen voor de Publieksprijs. De stemming gaat pas van start nadat alle deelnemers gespeeld hebben. Maximaal één stem per aanwezige toeschouwer.

Per regio kiest de jury in elke regionale finale 3 deelnemers die doorgaan naar een langdurig vervolgtraject op maat dat in 2020 plaatsvindt. Dit vervolgtraject start in februari 2020 met een bootcamp vol feedback, netwerking en inspiratie. Op dat moment zal in overleg met VI.BE en de betrokken clubs het begin van het verdere parcours van de deelnemers worden afgesproken.

Afhankelijk van de noden van de doorstromende deelnemer zal het natraject elementen uit volgend aanbod bevatten: speelkansen in jeugdhuizen, clubs en/of festivals, residenties, studiotijd, exposure, coaching, workshops en/of zakelijk advies.

In voorjaar 2021 vindt een showcasemoment plaats met een beperkt aantal artiesten uit het vervolgtraject. Alle deelnemers die doorstromen naar het vervolgtraject stellen zich hiervoor beschikbaar aan de geldende voorwaarden.

Door inschrijving aanvaardt de deelnemer dit reglement.

De organisator kan niet aansprakelijk gesteld worden voor gestolen of beschadigd materiaal.

c